Tervetuloa!

Backgammon on ollut huippusuosittua viihdettä ympäri maailmaan aina alkuvaiheistaan lähtien, eikä pelin suosio varmasti laske tulevaisuudessakaan. Harva lautapeli nimittäin tarjoaa yhtä mielenkiintoisen sekoituksen taitoa ja tuuria. Backgammonissa parhaat pelaajat voittavat useimmiten, mutta eivät suinkaan aina, joten aloittelijoidenkin into pysyy helpommin korkealla kuin vaikkapa shakissa. Harva jaksaa pelata uutta peliä pitkään, jos jokainen pelihetki päättyy karvaaseen tappioon

Taitoelementti on tästä huolimatta backgammonissa suuressa roolissa. Jos backgammon-strategia kiinnostaa, voit lukea sivuiltamme aiheesta lisää. Me selvitämme sinulle perinpohjin, kuinka eri tilanteissa kannattaa toimia, jotta voittomahdollisuudet kasvavat. Noppien silmälukuihin et voi vaikuttaa, mutta omat pelipäätöksesi ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin sopivia arpakuution lukemia tuovan nopparanteen letkeä liike.

Kun pelitaidot ovat kunnossa, tekee niitä varmasti mieli testata. Backgammon netissä on nykyään kaikkein suosituin tapa pelata tätä perinteistä peliä. Internetistä löytyy kasapäin ilmaista backgammonia tarjovia sivustoja, ja jopa backgammon-turnaukset ovat suurelta osin siirtyneet nettiin. Toki turnauksia järjestetään edelleen myös livenä, joten täysin digitaaliseen muotoon tämä perinteinen peli ei vielä ole siirtynyt. Jos backgammonin vaiheet ennen digiaikaa kiinnostavat, lue backgammonin historiaan keskittyvä artikkeli sivuiltamme.

Haluatko jo päästä pelaamaan? Ensimmäinen askel tämä hauskan lautapelin aloittamiseen on tietenkin backgammon-sääntöjen opetteleminen, joka käy sekin sivuiltamme käsin. Lue säännöt läpi ja avaa ruudullesi vaikkapa jokin ilmainen backgammon netissä. Pelaamaan oppii ainoastaan pelaamalla, ja muutaman pelikierroksen jälkeen homma alkaa varmasti olla jo hanskassa. Onnea matkaan – ja onneksi olkoon uuden hauskan harrastuksen löytämisestä.

 

backgammon-suomi-artikkeli-images-2