Hur man använder fördubblingskuben

Historia och dess betydelse

Många människor har ägnat hela sina liv åt att forska om Backgammons historia och utveckling. Även om det har skrivits mycket om spelet, förblir ämnet fördubbling ett mysterium.
Backgammon fick ett nytt perspektiv på 1920-talet. Det var omöjligt att ha förutspått att den fördubblade strategin skulle leda till spelets livslängd.
En person kan hitta årtalet och platsen där dubbleringskuben först dök upp om intresserad. Uppfinnaren av Backgammons fördubblingsinnovation förblev ett mysterium i många decennier. Många typer av forskning avslöjade sanningen. Storhertigen Dmitri, en rysk storhertig, är den välrenommerade fadern bakom fördubblingen. Han introducerade konceptet först i ett spel han spelade i Paris 1926.

Regler

Backgammon-dubbelkuben ser precis ut som en vanlig tärning, men den är lite större och har siffrorna 2, 4, 8, 16, 32 och 64 tryckta på sina ytor. Dubbelkuben håller koll på de aktuella insatserna.
Ett vanligt backgammonspel börjar med ett värde av 1 poäng. Hela idén bakom dubbleringskuben är att utmana din motståndare. Du kan öka insatserna genom att kasta tärningen, beroende på hur ditt spel fortskrider och om du för närvarande vinner. Så här ser fördubbling ut. Det är då spelet blir värt två poäng.
Motståndaren står nu inför två alternativ. Motståndaren har två alternativ. Han kan acceptera utmaningen, och spelets värde kommer att fördubblas – från 1 till 2 till 4 till 6 till 8 till 8. Du kan också släppa in spelet och förlora en poäng. Om en spelare accepterar en dubbel blir han kubägare. Bara han kan bestämma om han ska dubbla eller inte.
Ibland kan spelare använda “bäver” för att dubbla sina kuber.

Strategi

Oavsett om ditt mål är att förbättra ditt spel eller att fortsätta lära dig Backgammon, är det viktigt att lära dig om fördubbling. Att förstå hur dubbleringskuben fungerar kan hjälpa dig att vinna fler matcher om du tävlar.
Om du har en fördel och ditt spel är framgångsrikt kan du fördubbla dina vinster. Det här alternativet är inte tillgängligt för din motståndare, oavsett hur bra han spelar. Detta kan öka dina chanser att vinna.
Var medveten om att om du bestämmer dig för att dubbla, måste du vara säker på att du kan slå din motståndare. För att få dig att dubbla dina vinster kommer skickliga backgammonspelare ofta att locka in dig i denna fälla. De kommer då att försöka locka dig till en annan fördubbling. Detta kan inte vara särskilt tröstande.
En skicklig backgammonspelare vet när han ska acceptera och tacka nej till en dubbel. Det är viktigt att komma ihåg att fördubbling bör vara en prioritet när du har ett starkt försprång.

Slutsats

Håll dig lugn genom konceptet med dubbleringskuben. Du behöver bara spela några spel innan du får kläm på det. Det är väl värt investeringen eftersom du kommer att bli en bättre spelare. Du behöver inte ha en kub liggandes. En penna och papper räcker.

Leave a Comment